Маман маусымдық жемістер сөрелерде пайда болғанша, наурыз және сәуір айлары цитрус жемістерін тұтынып алған дұрыс екенін айтады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
«Апельсиндерде көп мөлшерде бета-каротин бар. Ол организмде А дәруменіне айналады біздің иммундық жүйемізге жауап береді және бізді зиянды вирустар мен бактериялардан қорғайды. Сонымен қатар, апельсиндерде С дәруменінің көп мөлшері бар. Ол біздің иммундық жүйемізді арттырып, коллаген өндіруге қатысады. Тері мен шырышты қабаттардың жағдайын жақсартады «, – деді сарапшы.
Маман В дәрумені жүйке жүйесіне пайдалы әсер ететінін, ал пектин ағзаны тазартуға көмектесетінін баса айтты. Сондай-ақ жаңа піскен апельсиндер фитонцидтерге, антиоксиданттарға және биофлавоноидтарға бай. Олар сонымен қатар көңіл-күйді жақсартады. Жаңа піскен апельсиндерді смузи түрінде қолданған дұрыс деп кеңес береді сарапшы. Олардың құрамында талшық болмағандықтан шырындардан бас тартқан дұрыс.
>>> Біздің Facebook, Instagram парақшаларымыз бен Telegram каналымызға жазылыңыз! <<<