Қандай тағамдарды қайта жылыту қауіпті?

566

0

Кейбір өнімдерді қайта жылытуға болмайды, өйткені мұндай тағамды қолдану қауіпті болуы мүмкін, дейді диетолог, терапевт Ольга Лушникова. Бұл жөнінде 24.kz жазды.


Оның айтуынша, әңгіме саңырауқұлақтар, жұмыртқа, сарымсақ, тауық еті және кез келген басқа ет, сондай-ақ күріш, шпинат және қызылша туралы.


– Құрамында нитраттар бар, олар нитрозаминдерге айналады және адам ағзасына улы. Егер сізде, мысалы, қандай да бір пісірілген ет сақталса, келесі күні оны салқын түрде жеген немесе тіскебасарға қосқан дұрыс, бірақ оны қайта жылытпаңыз, – дейді дәрігер.


Алайда асқазан-ішек жолдары проблемалары бар адамдар үшін суық тағамдардан бас тартқан дұрыс. Бұған дейін диетолог бірнеше күн бұрын дайындалған тағам қауіпті екенін айтқан: онда бактериялар белсенді түрде көбейеді. Оның айтуынша, дайындалған тағамның қалғанын екі сағаттан кешіктірмей тоңазытқышқа салу керек.

 


>>> Біздің Facebook, Instagram парақшаларымыз бен Telegram каналымызға жазылыңыз! <<<