Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы күнкөрістің ең төменгі деңгейінің шамасы 2019 жылғы маусымда өткен аймен салыстырғанда 6,2%-ға жоғарылады. Оның құрылымында ет және ет өнімдерін сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 17,9%, жемістер мен көкөністерге – 12%, сүт өнімдері мен жұмыртқаға – 9,7%, нан және жарма өнімдеріне – 7,3%, май және тоң май өнімдеріне – 3,9%, қант, шай және дәмдеуіштерге – 2,3%, балыққа – 1,9%-ды құрады.
|
Халықтың орташа жан басына шаққанда |
Балалар, 0-13 жаста |
Жасөспірімдер, 14-17 жаста |
Еңбекке қабілетті халық 18 жас |
Зейнеткерлер мен қарт адамдар |
|||
|
ұлдар |
қыздар |
ерлер |
әйелдер |
||||
|
Күнкөрістің ең төменгі шамасы |
27 504 |
21 726 |
34 788 |
26 655 |
32 820 |
26 057 |
25 794 |
|
Азық-түлік тауарлары |
15 127 |
11 949 |
19 133 |
14 660 |
18 051 |
14 331 |
14 187 |
|
Азық-түлік емес тауарлар және ақылы қызмет |
12 377 |
9 777 |
15 655 |
11 995 |
14 769 |
11 726 |
11 607 |





