Берген университетінің норвегиялық ғалымдары зиянды тағамдардан бас тартып, дұрыс тамақтанса адам өмірі едәуір ұзаратынын анықтады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Ғалымдар “Жаһандық ауру кезеңі” туралы зерттеу жүргізіп, оған мыңдаған жас әйелдер мен ер адамдар қатысты. Нәтижесінде майлы, тұзды, тәтті, қызыл ет тағамдары мен жартылай фабрикатталған өнімдерден бас тарту бірталай аурудың алдын алып, денсаулықты жақсартатыны белгілі болды.
Саулықты нығайту үшін алдымен дұрыс тамақтануға көшу керек. Жоғарыдағы тізімдегі тағамдардың орынына бұршақ дақылдары, жаңа піскен көкөністер мен жемістер, жаңғақтар және дәнді дақылдарды тұтынған жөн. Мұндай диетаның адам өмірін 10 жылға ұзартуы мүмкін екені анықталды.
“Тағамдардың құрамы мен пайдалылығын біліп тұтыну адам денсаулығының жақсаруына едәуір әсер етеді”,-деді ғалым Ларс Фаянсе.
>>> Біздің Facebook, Instagram парақшаларымыз бен Telegram каналымызға жазылыңыз! <<<