Диетологтар ағзаның әлсізденуі сезімін тудыратын төрт өнімді атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі. Бұл ұсыныстарды Eat This, Not That! басылымы келтіреді.
«Сода және басқа да қантты сусындар қандағы қант деңгейінің тез көтерілуіне, содан кейін бірден төмендеуіне әкеледі. Қант деңгейінің бұл ауытқуы энергияға теріс әсер етуі мүмкін», – дейді диетолог Лиза Янг. Маман газдалған судың орнына қарапайым cуды немесе газдалған минералды суды ішуді ұсынады.
Сондай-ақ тәттілер қандағы қант деңгейінің жоғарылауына әкеледі және әлсіздік тудырады.
«Қандағы қанттың тез төмендеуінің әсерінен адамдар босаңсуды сезініп, жалпы жағдайы нашарлай түседі», – дейді Лорен Манакер, «Алғаш рет ана атанғандар үшін аспаздық кітабының» авторы. Оның айтуынша, қантты көп жеген сайын, ұйқыңыз жиілей түседі.
Маман тазартылған жарма негізіндегі тұтас емес астық өнімдері де қауіпті дейді.
«Ақ нан мен макарон өнімдері сияқты тазартылған дәндер энергияның төмен деңгейіне әкелуі мүмкін. Ол тез сіңеді, бұл қандағы қант деңгейінің күрт жоғарылауына, содан кейін төмендеуіне әкеледі «, – деп түсіндіреді Лиза Янг.
Диетологтар қуырылған тауық етінен де бас тартуға кеңес береді.
«Бұл, әрине, дәмді тағам, бірақ оны жегеннен кейін адамдар ағзаның босаңсуын, әлсіздікті сезінеді. Қуырылған тауық еті сияқты тағамдарды қорыту қиын және олар ауыр болып саналады. Май мен тұздың қосындысы ауырлық сезімін тудырады және энергияны төмендетеді «, – дейді Манакер.
>>> Біздің Facebook, Instagram парақшаларымыз бен Telegram каналымызға жазылыңыз! <<<