Пандемия кезінде қандай азық-түліктен бас тарту керек?

604

0

Ресейлік дәрігер-эпидемиолог Ольга Ненастинаның айтуынша, фастфуд, консервілер мен қуырылған тағамдар иммунитетке кері әсерін тигізеді, сондықтан пандемия кезінде бұл өнімдерден бас тартқан дұрыс.  

«Консервілерден бас тарту керек, мұндай  өнімдерде тағамның құндылығы болмайды. Сондай-ақ, қанттан да бас тартқан жөн, өйткені қант бактериялардың көбеюіне әсер етеді»,  дейді Ненастина.

Коронавирустан қорғану мақсатында иммунитетті нығайту үшін балық, теңіз өнімдері, құс еті, сүт өнімдерін көбірек тұтыну керек. Суды да көбірек ішу қажет.

 


>>> Біздің Facebook, Instagram парақшаларымыз бен Telegram каналымызға жазылыңыз! <<<